Om filmen

Det är de excentriska blomsteruppsättningarna som stjäl showen i det här porträttet av den japanska konstnären Azuma Makoto. Han kom först till Tokyo med sitt punkrockband, men det var genom ett jobb på en blommarknad som han upptäckte blommans uttrycksfulla och emotionella kraft. För Makoto är musik och blommor "samma verktyg för att uttrycka mig själv."

Det var svårt till en början med den nya verksamheten, men i samarbete med sin fotograf skapade han de djärva, lite absurda och ibland humoristiska blomsteruppsättningar som har gjort honom berömd över hela världen.

Makoto berättar om sin inspiration och sina motiv, åtföljd av scener i hans labbliknande studio, bilder av spektakulära tidigare projekt och från ett besök i sin familj på landsbygden i Fukuoka. Han har skickat sina blommor upp i himlen och ner i havets djup. Men det som upptar hans tankar dagligen är den enorma inverkan som kärnkatastrofen i Fukushima har haft och hur blommorna är en återspegling av naturen och transienten, på livet och döden.
Tillverkningsår 2019
Genre Dokumentärfilm