Om filmen

Ingen bestämmer över dig, låt ingen sätta sig på dig, gör vad du vill, det är du som bestämmer över ditt liv. Ta tillbaka ditt liv. Med punkbandet Tinners ord: Döda din chef. En film av Johan Karrento.

Punkbandet Tinner leds av chefsmisantropen och trummisen Grulle. Gitarristen Niklas bor i Stockholm, jobbar med telefonsupport och går på mycket konserter och sångaren Rille jobbar på ett byggvaruhus och läser mycket.

Bandet låter illa, Grulle är en ”sådär” trummis och de skjuter från höften i allting de gör och tar ingenting speciellt seriöst. De tjänar knappt några pengar alls på sin musik. Ändå lyckas de på något sätt komma ut med sin musik. De har ett skivkontrakt med ”Show me your tits records” och ett bokningsbolag som ger dem spelningar över hela Europa.

De tar semester och tjänstledigt och åker på vilda turnéer från Trondheim i norr till Bologna i söder och ingenting tycks kunna stoppa dem. Varför? De gör som de vill. De låter inte någon stoppa dem. Dom har tagit tillbaka sina liv och följer sin lilla, äckliga dröm. Lite käftsmällar blir det men det måste du stå ut med om du ska döda din chef.

Regi, manus, foto, klipp: Johan Karrento
Medverkande: Björn Eklund, Niklas Holm, Rikard Appel m.fl.
Ljuddesign: Ville Kuukka/Project Echo
Producent: Johan Karrento/Inbreed Film
För: YLE FST 5 / Peter Berndtson
Tillverkningsår 2011
Genre Dokumentärfilm