Om filmen

Vid ett stenbrott i Ouagadougou, huvudstaden i Burkina Faso, bryter cirka 2500 män, kvinnor och barn sten hela dagen. Det är ett krångligt, monotont arbete för en otroligt låg lön. Förmedlare tar det mesta av vinsten.
Gruvarbetarna är en glömd grupp som lever under medeltida förhållanden. Men när den unga filmskaparen Aïcha Boro besöker dem, tycker hon att hela situationen känns misslyckad, också utan värdighet, motståndskraft, kärlek och humor.

En född ledare, den unga Ablassé bildar en förening. De enade arbetarna kringgår mellanhänderna för att få mer för sitt arbete. Överskottet som uppstår blir tillräckligt för att köpa utrustning, till och med för att skaffa toaletter. De trettonåriga tvillingarna i filmen går i skolan för första gången, och pojkarna får varsin cykel. ”Jag skulle också vilja ha skor,” säger en av dem. ”Och en mobiltelefon.”

Allt som glittrar är inte guld i Balolé, Golden Wolf. Som sagt, en smittsam optimism råder i detta uppriktiga porträtt av människor som vägrar att bli marginaliserade.
Tillverkningsår 2019
Genre Dokumentärfilm